#27 Víte, že můžete na využití odpadu získat bezúročný úvěr?

Má vaše firma nápad, díky kterému dokáže odpad přeměnit na surovinu pro další výrobu či zdroj energie, ale nemá finance na jeho realizaci? Nezoufej, na materiálové a energetické využití odpadů je možné čerpat bezúročné úvěry.

Úvěr až 60 mil. korun

Znamená to tedy, že si s financováním opatření na další zpracování odpadů nemusíš dělat těžkou hlavu. I vaše firma může získat může získat úvěr s nulovým úrokem na pořízení potřebného vybavení, a to až do výše 60 milionů korun! A jak to tedy funguje?

zpracování odpadu.jpeg

Bezúročný úvěr může pokrýt dokonce až 45 % výdajů na projekt, zároveň je velkou výhodou možnost odkladu splátek a dlouhá splatnost úvěru. Je zapotřebí jen splnit podmínku, aby minimálně 20 % dalšího financování bylo získáno úvěrem od komerční banky. Skvělou zprávou je, že na úhradu úroků však lze získat rovněž finanční příspěvek! Lze z něj tedy zafinancovat například pořízení nových strojů, technologií, zařízení, software, licence, ale i výstavbu či technické zhodnocení nemovitostí. 

Obdržení podpory na takovýto projekt není nijak složité. Stačí přesně vědět, co bude firma pořizovat a jaký bude mít investice efekt. Pak už jen stačí o dotaci požádat a dodat potřebné náležitosti.

 Zapojit se tedy mohou firmy, které mají ambice zavádět prvky cirkulární ekonomiky. Tento program jim může významně pomoci změnit byznys i svět.

Alžběta

"Myšlenky cirkulární ekonomiky považuji za velmi přínosné a jsem ráda, že jsme se i my rozhodli přispět svou trochou do cirkulárního mlýna a usnadnit cestu průlomovým nápadům."

 

Téma článku

článek

Máte také cirkulární nápad?

logo MIDACONSULTING

pomáhá ambiciózním cirkulárním projektům získat dotační podporu.

Získejte ji také

Sdílejte tento článek

na Facebook na Twitteru na LinkedIn

Cirkulární nápady

Cirkulární kafíčko

Ať vám neutečou novinky ze světa cirkulárních dotací, nechte nám svůj email a my vám budeme pravidelně zasílat nejnovější články.

Přihlášením souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů.

Mohlo by vás také zajímat