#11 Dotace na cirkulární ekonomiku jsou tu i pro vás: Zlepšete svůj byznys i svět! Část III.

Víte, že přechod na cirkulární ekonomiku nemusí vaši firmu významně finančně zatížit? Při včasném a promyšleném zavedení vám naopak může poskytnout velkou konkurenční výhodu! Stejně jako je záběr cirkulární ekonomiky velmi široký, rozsáhlé jsou i příležitosti k využití dotací. Miliardy korun čekají na to, abyste s nimi zlepšili svůj byznys i svět.

O tom, jak financovat projekty v oblasti výroby, digitalizace a propagace ale také výzkumné, vývojové i inovační již víme. Zatím jsme se však nedotkli sféry, která je také velmi důležitá. O jakou se jedná? A proč vůbec jít dotační cestou?

Ekoenergie a ochrana životního prostředí

V neposlední řadě se můžete zaměřovat na snižování environmentální zátěže, což je jeden z hlavních cílů cirkulární ekonomiky. Dveře máte tak otevřené i pro čistě ekologické projekty, díky kterým efektivněji využijete zdroje či zvýšíte energetickou účinnost. Nebojte se tak zaměřit se na druhotné zpracování surovin, využijte obnovitelné zdroje energie, nebo si postavte či zrekonstruujte energeticky efektivní budovu.

Proč jít dotační cestou?

„Vzhledem k rozsahu dotačních oblastí pro soukromý sektor může získat podporu téměř jakákoli firma, pokud ví, kde a jak o ni žádat.“

Žádat mohou malé, střední i velké podniky z různých oborů. Výše podpory, kterou dostanete, závisí na velikosti podniku, typu projektu i konkrétním dotačním programu. Nejvyšší podpora bývá u environmentálně zaměřených projektů a výzkumných a vývojových záměrů, čistě investiční projekty mají podporu nižší. Přesto se však můžete získat zajímavé finanční prostředky v každé zmíněné oblasti.

Uvažujete také o využití dotační podpory? Rádi se o vašem nápadu dozvíme více.

Alžběta

"Myšlenky cirkulární ekonomiky považuji za velmi přínosné a jsem ráda, že jsme se i my rozhodli přispět svou trochou do cirkulárního mlýna a usnadnit cestu průlomovým nápadům."

 

Téma článku

Máte také cirkulární nápad?

logo MIDACONSULTING

pomáhá ambiciózním cirkulárním projektům získat dotační podporu.

Získejte ji také

Sdílejte tento článek

na Facebook na Twitteru na LinkedIn

Cirkulární nápady

Cirkulární kafíčko

Ať vám neutečou novinky ze světa cirkulárních dotací, nechte nám svůj email a my vám budeme pravidelně zasílat nejnovější články.

Přihlášením souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů.

Mohlo by vás také zajímat