#19 Kreativní vouchery - cesta k recyklovaným látkám

Věděli jste, že i na kreativní služby můžete čerpat dotaci? Inspirujte se například moderní, inovativní a ryze českou a módní značkou Drexiss, která se zabývá výrobou ručně háčkovaných kulichů a volnočasové módy.

Cirkulární móda

Pojmy recyklace a cirkulace slyšíme poslední dobou ze všech stran a není se čemu divit. Je nejvyšší čas situaci řešit, protože množství odpadu se neustále zvyšuje. Pokud máte pocit, že v módním odvětví je nemožné zapojit prvky cirkularity, jste na omylu! Drexiss šetří životní prostředí i peněženky svých zákazníků. Přináší totiž nové řešení pro ty, komu se zdá jejich kulich po sezóně již obnošený. Oním řešením je obnova dříve zakoupeného kulichu na náklady prodejce. Stačí zaslat kulich na adresu dílny, zpět se vám vrátí s vyměněnou podšívkou, opravenou bambulí a bez dalších nedostatků. Není nutné kupovat si nový kulich každý rok a omezí se tak plýtvání drahým materiálem.

kulichy Drexiss

Dotace na kreativní služby

Kreativní vouchery je jeden z programů, který nabízí malým a středním podnikatelům možnost využít služeb kreativců z oborů jakými jsou marketing, grafika, architektura, fotografie či tvorba webových stránek, na které by bez dotace neměli dostatek finančních prostředků.

„Kreativní voucher nám pomohl vytvořit poutavější prezentaci značky, ale hlavně spustit e-shop, který je naším hlavním prodejním kanálem.“

V Drexiss tak díky kreativním voucherům mohli navázat spolupráci se zkušenou produktovou fotografkou, nechat si vytvořit webovou aplikaci pro návrh vlastního designu kulichu či využít marketingových služeb pro zviditelnění a zatraktivnění značky. 

Díky tomu jsou nyní mnohem blíž svým zákazníkům a ušetřený čas i prostředky mohou věnovat dalším inovativním nápadům, jak ještě více ve své firmě využít cirkularitu či recyklaci.

  

Recyklované látky

„Nápadů máme mnoho. Na některé z nich nás přivedli právě naši spokojení zákazníci. Plánujeme nyní více času věnovat hledání a testování recyklovaných materiálů.“

Někteří uvědomělí dodavatelé látek již hledají sofistikované cesty, jak proměnit zbytky nevyužitých látek, staré oblečení nebo zmačkané PET lahve a vytvořit tak unikátní látku využívající udržitelnou výrobu.
Proces výroby recyklované látky je sice náročnější, suroviny se musí pečlivě roztřídit, poté nastříhat či nařezat na malé kousky, rozdrtit a rozpustit. Rozpuštěná druhotná surovina je poté opět spojena do vláken, z nichž vznikne nová látka. Výroba recyklovaných látek ale snižuje znečištění vodních toků a je více šetrná k přírodě, a to za větší úsilí rozhodně stojí.

recyklovane latky.png

Helena

"Světu cirkulárních dotací se snažím dát zajímavý tvar, aby přiměl čtenáře zamyslet se nad jeho přínosem. Pomůžeme i vám změnit přístup k podnikání a planetě? Budete také cirkulární?"

Téma článku

článek

Máte také cirkulární nápad?

logo MIDACONSULTING

pomáhá ambiciózním cirkulárním projektům získat dotační podporu.

Získejte ji také

Sdílejte tento článek

na Facebook na Twitteru na LinkedIn

Cirkulární nápady

Cirkulární kafíčko

Ať vám neutečou novinky ze světa cirkulárních dotací, nechte nám svůj email a my vám budeme pravidelně zasílat nejnovější články.

Přihlášením souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů.

Mohlo by vás také zajímat