#87 Cirkulární poradenství – konec výmluv!

Snad každý podnikatel v dnešní době si už alespoň jednou položil otázky: Nemohl bych někde ušetřit? Nemohl bych svou společností být prospěšnější okolí? Nemohl bych svému podnikání dát větší přidanou hodnotu? Odpověď je snadná: ano, ano, ano a my v Cirkulárních dotacích víme, že cesta k úspěchu v této oblasti není těžká. Stačí využít Cirkulárního poradenství a dotací, které Vám otevřou zcela nové možnosti vašeho podnikání.

cirkularni poradenstvi.jpeg

Nabídka cirkulárního poradenství

S rozvojem oběhového hospodářství se objevuje stále více otázek a nejasností. Pomoci zorientovat se v nich vám pomohou speciální instituce, které se zaměřují na poradenství právě v oblasti cirkulární ekonomiky. Jednotlivé poradenské instituce vám mohou pomoci nastavit fungování vaší firmy tak, aby odpovídalo principům cirkulární ekonomiky a vy díky tomu ušetřili.

Jako ideální příklad poradenských firem si uveďme CIRA Advisory (CIRAA), poradenskou a konzultační společnost, která se zaměřuje na cirkulární ekonomiku napříč všemi ekonomickými segmenty či Středočeské inovační centrum (SIC), které nabízí podporu malým a středním podnikům ze Středočeského kraje. Poradenství v oblasti cirkulární ekonomiky je u nich navíc zcela zdarma.

Oblasti cirkulárního poradenství

Pokud přemýšlíte nad tím, k čemu může být poradenství dobré, tak i na tuto otázku je odpověď snadná: pomůže vám nastavit procesy ve firmě v širokém spektru aktivit. Vy tak nebudete mít jen dobrý pocit, že podnikáte zodpovědně, ale také vám lepší nastavení procesů může výrazně ušetřit náklady.

Poradenství se může týkat aktivit v následujících oblastech:

  • Cirkulární audit – kompletní analýzy fungování firmy s ohledem na oběhové hospodářství
  • Quick Check udržitelnosti firmy – krátký a rychlý přehled, jak na tom vaše firma je z hlediska udržitelnosti a cirkulární ekonomiky se seznamem doporučení, jak do budoucna pokračovat
  • Strategické poradenství – pomoc s přechodem na cirkulární business model od začátku až do konce
  • Odpadové hospodářství
  • Energetika
  • Vodohospodářství
  • Obalový materiál
  • Ekodesign
  • Komunikace udržitelného profilu firmy
  • Optimalizace dodavatelského řetězce
  • Vzdělávání zaměstnanců
  • Cirkulární budovy a kanceláře

Poradenství v oblasti Cirkulární ekonomiky je rozsáhlé a každému může snadno a rychle pomoci s přechodem na cirkulární hospodářství a udržitelnost ve firmě.

Není proto žádný důvod se vymlouvat a tvrdit, že zrovna váš podnik nemůže být cirkulární. I když vlastně jeden důvod by se možná našel – finance. Ale proto jsme tady my a náš tým Cirkulárních dotací, který vám ochotně a rád pomůže s dotacemi na jednotlivá řešení, které vám v rámci poradentství budou navržena. Cirkulární ekonomika má v aktuálním dotačním období významnou podporu a najde si své místo v mnoha dotačních programech. Finance tak můžete získat například na výzkum, vývoj a digitální technologie, hospodaření s vodou, fotovoltaiku a mnoho dalších.

A proto – opravdu konec výmluv! Jestli chcete zavést prvky cirkulární ekonomiky, poraďte se s odborníky, co můžete změnit, a my vám pomůžeme získat dotaci.

PORADIT SE

Bětka

“Uvědomuji si, jak je důležité zbytečně neplýtvat a šetřit naši planetu. Cirkulární ekonomika je pro mě úžasným nástrojem, jak být ohleduplný, ale zároveň pokrokový. Jsem ráda součástí cirkulárního světa a pomáhám plnit i vaše vize.“

Téma článku

Cirkulární dotace Cirkulární řešení

Máte také cirkulární nápad?

logo MIDACONSULTING

pomáhá ambiciózním cirkulárním projektům získat dotační podporu.

Získejte ji také

Sdílejte tento článek

na Facebook na Twitteru na LinkedIn

Cirkulární nápady

Cirkulární kafíčko

Ať vám neutečou novinky ze světa cirkulárních dotací, nechte nám svůj email a my vám budeme pravidelně zasílat nejnovější články.

Přihlášením souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů.

Mohlo by vás také zajímat